Айва жива корен - 50 гр - Дикрасин

Външно се ползва при изкълчено, набито, шипове, ревматизъм и др.


Айва жива корен

Опаковка - 50 гр.

Производител ЕТ„ДИКРАСИН - ДИМИТЪР КРЪСТЕВ - ГЕОРГИ КРЪСТЕВ

Цена 3.40 лв


Други наименования: Паче гнездо, Винче, Багрилна айважива, Алкана бояджийска, Воловец, Краставец, Лесича трева

Действие: Като затягащо средство срещу диария и други стомашно-чревни разстройства. Регулира артериалното и венозно кръвообращение, свиващо кръвоносните съдове действие. Притежава антибактериално действие и намалява сърбежа. Има омекотяващо и противокашлично действие.

Прилага се при: незарастващи рани външно като мехлем. Външно се ползва при изкълчено, набито, шипове, ревматизъм, нощно напикаване, мастни бучки, циреи, изгаряния, екземи, сраствания (прилага се срещу безплодие, поради непроходимост на маточните тръби).Като отвара: за стомашни разстройства, при кашлица. За бани при парализи.

Начин на употреба:

Запарка: 1 к.л. изсушени и нарязани коренища се заливат с 500мл вряла вода, оставя се да кисне се 1 час, прецежда се и се пие 3 пъти дневно по 1 каф.ч. преди хранене.

Отвара: 1 - 2 ч.л. ситно нарязани изсушени корени се варят 10 мин. в 1 ч.ч. вода, след като изстине отварата се прецежда и се пие по 1 с.л. няколко пъти дневно.

Лоена отвара: в 250гр. овча лой се поставят 50гр ситно нарязани изсушени корени и се варят на тих огън 15 мин. Лоената отвара се прецежда през марля и се намазва болното място, докато е все още топла.

Мехлем: 1 ч.л. ситно счукани изсушени корени се смесват с 100 - 150г зехтин на каша. Оставя се да престои на тъмно 10дни, след което се намазва болното място.Предпазни мерки и предупреждения:

Не се препоръчва вътрешен прием в големи дози.

Да се прилага само по лекарско предписание и под лекарски контрол!

 
 


Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Айва жива корен - 50 гр - Дикрасин

  • 3,40 лв.


Етикети: дикрасин, билки, айва, жива