БИО Брашно от рожков - 200 гр.
  • БИО Брашно от рожков - 200 гр.

Нискокалоричен заместител на какаото                        

БИО Брашно от рожков

Опаковка: 200 гр.

Произход: ИспанияРожковото брашно се отличава с ароматен карамелов вкус и естествена сладост. То е бедно на калории и мазнини и може да се използва като заместител на какаото при приготвянето на десерти и напитки.

Растението Рожков представлява вечнозелено храстовидно дърво, което се разпространява по Средиземноморските райони. Плодовете му наподобяват семенни шушулки, които са ядивни, това е и причината поради която се отглежда. Развива се добре на места с топъл до умерен климат, като понася горещи и влажни крайбрежни зони, както и суша.

Рожковът е характеро растение за Португалия, Испания, както и италианските острови: Сицилия и Сардиния. Дървото от Рожков ражда плодовете си след шестата година на развитие, като с всяка измината година количеството на плодовете нараства.

Плодовете от Рожков са били използвани за подсладител, още преди да бъдат познати захарната тръстика и захарното цвекло. Днес тези чудни плодове се използват и в козметиката, при обработката на тютюн, производството на хартия и др. Най-широко разпространение  брашното от Рожков има в сладкарството, като един по- естествен и здравословен продукт. По-добър вкус има като се смесва със сурово какао.

Рожковът съдържа голямо количество калций (три пъти повече, отколкото какаото), магнезий, калий, микроелементите: желязо, мед, никел, манган и хром, а също и витамините: В1, В2 и А.

Има значителен терапевтичен ефект при диария, гадене, повръщане, стомашно-чревни разстройства и др.


Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

БИО Брашно от рожков - 200 гр.

  • Марка Био Класа
  • Модел 200 гр.
  • Наличност В наличност
  • 3,29 лв.


Сходни продукти

ГАЙО 100% Какаово масло - 150 гр

ГАЙО 100% Какаово масло - 150 гр

ГАЙО био сертифицирано какаово маслоГАЙО Какаово м..

8,29 лв.

БИО Сурово какаово масло - 300 мл

БИО Сурово какаово масло - 300 мл

Фино смлян прах от специално отглеждани и обработв..

14,99 лв.

Етикети: био, брашно, рожков, рожково брашно